Pages

Friday, August 14, 2009

Lagi Cerita Tentang Selsema Babi H1N1 !!!

Mengikut statistik pagi tadi 14 Ogos 2009 seramai 51 rakyat kita telah meninggalkan dunia ini, kalau ada pun yang masih tinggal dibumi ini hanyalah jasad yang letaknya 7 kaki dibawah permukaan bumi. Ana sebenarnya tak suka nak cerita pasal penyakit ni lagi, sebab kadang-kadang nak sebut perkataan binatang tu pun dah malas. Apa yang ana rasa pelik tetapi yakin dengan ketentuan yang maha esa, majoriti yang meninggal adalah dari bangsa kita, Melayu Islam. Masa dengar khutbah tengahari tadi, penyakit yang berlarutan ni pun diketegorikan sebagai musibah dan pembalasan dari Allah. Nauzubillah Min zaliq. Mudah-mudahan wabak ini dajauhakan dari kita semua.
Berbalik pada cerita tadi, masa ana buat pemeriksaan Ulangan di Putra Hospital pasal sakit Batu Karang ana, rata-rata yang pakai topeng ni adalah orang kita. Tak kiralah yang kerja kat sana atau yang datang nak dapatkan rawatan. Sahabat kita yang suka makan babitu, tak pakai lansung, kalau adapun terlalu minima. Ana agak, apa yang berlaku ialah apabila virus yang nak masuk kebadan kawan kita tu ternampak dah semacam dari mana dia berasal, jadi akhirnya virus tersebut beralih pula kebadan yang dipandangnya sebagai manusia. maka dengan sebab itu, kita yang Melayu Islamlah yang senang sangat terkena sakit ni hingga membawa maut.
Moga kita semua dapat senantiasa berdoa dan kekal berdoa tanpa jemu sehingga penyakitni terhapus dari bumi tercinta ini. Tapi jangan lupa untuk kaum lelaki mungkin ada satu lagi penyakit yang takut terkena iaitu penyakit takut B1N1....
Moga dijauhkan juga musibah tu.....
HamzahMelaka