Pages

Saturday, December 19, 2009

Lagi Ketemu Rakan Semenggok

Baru-baru ini sekali lagi ana bertemu dengan rakan sekelas dari tingkatan 2 hingga 5 di SMSJ adalah juga rakan Semenggok di Sarawak (UPM) dulu. Ana memenuhi jemputan kahwin Sdr Ased Shamsuddin untuk anak pertama beliau. Alhamdulillah ,perjalanan kami ke Kg Kundang Ulu mengingatkan kembali satu masa dulu ana dan beberapa rakan pernah kesana dengan menunggang motosikal. Ketika itupun Allahyarham Datuk Kiai Hj Shamsuddin masih ada . ...Kini semuanya dah berubah.
.
Sdr Ased yang kini bertugas sebagai Pengetua SMK Bukit Serampang, juga adalah adik kepada Mufti Kerajaan Negeri Johor. Apapun ana bersyukur dapat bertemu beliau walaupun dalam masa singkat, tapi kami masih dapat bergurau sapertimana dulu juga. Ana juga sempat menyampaikan salam Sdr Nasa yang kini menetap di Sabah dan menyerahkan pemberian dari Sdr Nasa .
.
Moga pertemuan ini akan berterusan dan meninggalkan kesan abadi buat rakan-rakan semua. Sebelum meninggalkan majlis, ana sempat bergurau tanya dengan Sdr Ased... majlis untuk cikgu bila pulak...eheem?......jangan marahhh..