Pages

Monday, August 23, 2010

Puasa itu Berkat

Alhamdulillah sama-sama kita telah menjalani ibadah puasa dengan penuh sabar dan takwa. Sudah 12 hari kita berpuasa , mudah-mudahan kita akan mendapat keberkatan darinya. Biasalah saperti biasa ana kurang menulis bila sampai bulan puasa, maklumlah ada sedikit kekangan yang jadi kebiasaannya bila sampai Ramadhan. Saperti yang diamalkan oleh Arwah ibu tercinta, ana cuba lakukan apa sahaja contoh yang baik yang telah ditunjukkan semasa hidupnya dan pelbagai lagi yang dilakukan setibanya Bulan Ramadhan.

Dua hari lepas kami mendapat jemputan ke Majlis berbuka puasa anjuran ANGKASA Negeri Melaka dan ana berkesempatan hadir. Agak teruja juga bila berbuka bersama ahli kariah Masjid An-Nur, di Jasin Melaka dan bersurai selepas solat Tarawih. Kesempatan diambil untuk menjengok dan menikmati Nescafe tarik di Restoran Rakan sekerja ana di Pekan Jasin.

Apapun separuh perjalanan telah pun hampir tamat dan kita buatlah terbaik sepanjang Ramadhan ini , mudah-mudahan kehidupan kita akan berolah keberkatan dan keuntungan selamanya...wallahwa'lam


Pemandangan bumbung masjid kampung Hulu (Masjid tertua di Melaka) sedang dicat semula...

Pasar Ramadhan di Taman Utama, Segamat berhampiran dengan opis ...meriah tu!!

Teacher LindaCoop bersama Amar Seri Tanjung di Gerai makan Sdr Zuraihi di Jasin...
Raya lambat lagi tapi Aqmal Utem dah mula pegang ayam...cuba-cuba belajar sembelih pulak !