Pages

Monday, November 2, 2009

Coret-coret pagi Isnin

Diam tak diam dah pun masuk Nov 2009. Bulan ni , bln hari lahir ana. Dah hampir ke penghujung rupanya. Kalau keluk graf ekonomi, puncaknya sudah di atas dan kini menurun bukit. Makin jauh semakin laju kita meninggalkan usia kita.
.
Biasalah bila Isnin, permulaan hari bekerja. Macam letih pun ada, macam lemah dan tak bermaya pun ada. Malas tu cubalah elakkan. Tapi begitulah hakikat kehidupan, lambat panas. Kalau dah panas susah pulak nak berenti. Tulis ni pun untuk seronok-seronok saja. Tu sebab ana gelarkan blog ini blog merapu, tapi kalau dapat komen dari pembaca, mungkin lain pula. Tulisan pun lebih bersopan dan berhemah. Apapun tak ader promosi yang dibuat. Bila ditanya, Teacher LindaCoop isteri ana tu, dia sendiri tak begitu cukup masa untuk membacanya.
.
Masa di highway pagi tadi, ana ader ternampak iklan baru untuk syarikat broadband tanpa wayar yang baru, P1 wimax. Kata promo nya sedap sekali..Sudah Potong ! of course kata iklan dalam TV. Ana suka sangat tengok iklan tu walaupun pringkat mulanya agak macam tak sedap difaham. Dan , tentu ramai lagi yang suka . Jika kita suka, perlulah dilahirkan dengan tindakan. Menyukainya sahaja tidak memadai tanpa tindakan. Zaman dah berubah, dunia dah maju. Bukannya apa, ana pun taklah semuda mana, tapi ana minat tentang dunia tanpa sempadan ni. Guna komputer dan broadband. Jadikan komputer satu keperluan. Jadikan komputer dalam membantu kerja harian kita. Tentu ramai yang macam ana, tak ada ilmu terdidik dalam komputer tapi meminatinya. Tapi sebahagian kita, tak mahu cuba. takut nak cuba dan yang paling malang beranggapan semua itu membebankan mereka. Terpulanglah...
.
Ini bukan promote P1Wimax, kita ada banyak pilihan. Ikut mana yang baik bagi kita. Berubahlah minda, beralihlah tindakan kepada gaya yang baru. Moga ramai rakan dan pembaca akan menyahut cabaran ini.
.
Ana dah potong bertahun-tahun dulu....potong getah

No comments:

Post a Comment